Tuesday, 5 September 2017

Review: Sephia All in 1 Argan Oil By Jannanick

Assalamualaikum everyone. Alhamdulillah diberi kerajinan untuk menaip entri malam ini. Haha!  Saya biasanya mmg diserang penyakit malas untuk menaip terutama bila letih balik kerja, mmg tak sentuh laptop tapi kerja lain boleh je buat.  :D

Actually, saya nak bagi review sikit pasal produk Janna Nick. Siapa tak kenal pelakon meletup kebaboom tu kan? Dah berjaya keluarkan produk sendiri di usia muda pula tu. I'm so proud.  Okey, sebenarnya saya boleh berkenalan dgn produk Janna Nick pun sebab my sis yg promot, she is the one fans Janna Nick.

Saya tertarik untuk mencuba produk tersebut bukan krn sbb itu produk artis.  Tetapi sbb sy tgk byk feedback yg positif di ig dan juga sy dapati muka my sis ada perubahan daripada berminyak menjadi krg berminyak.

Nak dijadikan cerita, muka saya pernah burn gila semasa sy bekerja sebagai bakers di kedai roti abang ipar.  Serius, masa tu muka merah2 mcm udg kena bakar sbb hari2 hadap asap oven.  Udang kena bakar sedap lagi utk ditatap, tapi muka sendiri kau rasa?  Tapi alhamdulillah dgn produk sephia sunburn dah lari jauh2.  :D  I HAVE TO THANKS TO MY SIS sebab kenalkan dgn produk sephia yg mmg terbaik.

Bagi yang belum kenal, inilah sephia.  Jom berkenalan sikit tgk mcm mana rupa sephia ni.

SEPHIA ALL IN 1 ARGAN OIL
100 ML
RM 39.90


Tuan tanah saja nak menempek gambar ala2 founder produk. :D  (Perasan je lebih) 

Sephia ini merupakan argan oil yang mempunyai fungsi all in 1. Rasanya mmg ramai yg tahu argan oil mempunyai byk khasiat dan mmg bagus utk kulit.

Sebab2 jatuh cinta dgn sephia?

Saya jatuh cinta gila2 dgn sephia sbb ia dpt merawat kulit saya drpd sunburn.  Utk kulit, sephia boleh dijadikan sebagai moisturizer sebelum apply makeup, boleh meratakan warna kulit.  Utk kulit kering/menggelupas mmg bagus apply sephia utk melembapkan kulit. Utk kulit berminyak mcm sy pun boleh je pakai sbb ia cepat meresap dlm kulit, so tak adalah terlalu berminyak. Biasanya saya akn apply sephia pada waktu mlm sebelum tidur. Sebelum apply lipstick pun sy akn apply sephia supaya bibir tak terlalu kering.

Mmg suka sangatlah dgn sephia ni sbb all in 1. Nak jadikan sebagai perfume pun boleh sbb bau nya wangi gila!  Boleh settle masalah bau badan tu.  Bagi yang nak hilangkan stretch mark pun boleh, masalah tumit kaki merekah. InshaAllah akan ada perubahan jika menggunakannya dgn konsisten.

Utk rambut sephia bertindak menguatkan akar rambut, melebatkan rambut & byk lagi khasiatnya.  Dgn adanya sephia mmg mudah sbb boleh juga digunakan sebagai makeup remover.  Saya biasanya akan guna sephia utk remove makeup kalau stok makeup remover dah habis.  Penggunaanya juga tahan lama selama 2-3 bulan bergantung ats cara org pakai juga.

Dah hampir nak tutup karangan ni. :D. Lastly, produk ni sy mmg HIGHLY RECOMMEND. Jika berminat nak tahu lebih lanjut boleh tengok maklumat di bawah.

Instagram:@sephia.my


Kalau berminat nak order boleh cari senarai agen sephia.  Utk org terengganu, boleh contact agen sephia di bawah.  InshaAllah kalau beli 2 atau lebih item akan dpt diskaun.

Instagram: @faidalistahub
whatsapp: 019 600 3440







9 comments:

  1. Wah...lagi best ni...macam2 boleh guna...mampu milik plk tu harga nya...boleh la cuba nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu kak.. hrge mmg mmpu milik, thn lama plk tu mmg berbaloi..

      Delete
    2. Btol tu kak.. hrge mmg mmpu milik, thn lama plk tu mmg berbaloi..

      Delete
  2. taksangka harga dia mampu milik, selama ni ingat kan 70++ dah berkenan ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? murh n berbaloi.. klau berkenan grab trus..hihi..

      Delete
  3. Waalaikumsalam..lepas balik kerja memang nak menaip susah sikit. Haha tapi alhamdulillah berjaya juga awak siapkan entri menarik ni kan.

    Janna Nick ramai yang kenal terutama lagi nanti nak keluar drama coffee prince versi melayu.

    Cuma tak sangka Janna Nick dah ada produk sendiri. Kena cuba ni, packaging pun nampak cantik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, alhamdulillah blh jgk siapkn entri.. hihi.. next entri xtau ble plk mood rajin singgah.. hihi.. try la cube sephia,mne tau nt jatuh hti trus..

      Delete
  4. Salam singgah dan follow :)

    Anda dijemput join GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
  5. jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete