Sunday, 30 April 2017

Cara download video melalui facebook

Assalamualaikum.  

Sebelum ni saya dah share tutorial download video melalui you tube kan?  Sekarang ni nak ajar tutorial download video melalui facebook pula.  Nak tahu macam mana caranya? Meh cikgu nak ajarkan. Haha. :D

Cari dulu video yang korang nak download tu okay.  Kemudian tukarkan url www tu kepada m.





Bila dah tukarkan url tu tekan enter je.  



Kemudian tekan play video dan save as video.  Okey.  Siap! 

Kalau rajin nanti, saya update tutorial2 lain pula.  Bye2

6 comments:

  1. wah! mudahnya nak muatturun video dari FB! nanti sy cuba..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome. Klau utk you tube baca yg ni

      http://duniataipmenaip.blogspot.my/2016/12/cara-download-video-youtube-dengan-mudah.html

      Delete
  2. Mudah jer rupanya. Dah banyak terlepas video yang menarik di fb. Kali ni tak terlepas dah, sebab dah tahu. Terima kasih ye untuk info ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee.. mmg mdh pom..nt blhlh download video byk2, hihi.. same2 :)

      Delete
  3. uish bijaknya. haha macam mana baru tahu cara ni. thnzz rabiahtul

    ReplyDelete